Glutenvrije Marokkaanse Maizenakoekjes
Deze koekjes zijn 1 van mijn lievelingskoekjes! Lekker zacht Kruimelig van binnen, en knapperig van buiten Ik deel dit recept graag met jullie! Probeer ze ook eens met witte gesmolten chocoladepasta en kokos
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
1 uur
Baktijd
10 minuten
Aantal
70 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
250 gram Bona (halve pak)
5 eierdooiers
Half zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
95 gram suiker
450 gram maïzena
1 zak glutenvrije cornflakes
1 pot van 750 gram chocoladepasta
Bereidingswijze
- Meng de eierdooiers met de boter met een mixer
Voeg daar de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe - Doe de maizena erbij en meng met een pollepel, daarna met de hand tot een mooie deegbal die lekker zacht is.
- Maak balletjes ter grote van een kleine walnoot
- Bak ze 10 min op 180 C
Laat afkoelen - Verwarm de chocopasta in een steelpannetje tot het vloeibaar is. En maak de cornflakes wat fijn met je hand of keukenmachine.
- Doop de balletjes in chocola en daarna in de cornflakes
En laat uitharden op een dienblad - Zie filmpje voor toelichting